Cele 316 milioane euro reprezinta necesarul pentru toate locatiile identificate, respectiv Eforie Sud - Eforie Nord, Mamaia si Tomis. Expertii japonezi au prezentat studiile de fezabilitate elaborate pentru Eforie Nord si Mamaia. "Pentru aceste lucrari, fondurile alocate vor fi de 57 milioane de euro prin Planul Operational Sectorial de Mediu si 43 de milioane de euro de la Guvernul Romaniei", a declarat, ieri, secretarul de stat pentru Ape din cadrul MMGA, Lucia Varga. Potrivit acesteia, principalele lucrari care vor fi efectuate constau in realizarea unor diguri submerse si a unor constructii hidrotehnice pentru spargerea valurilor care erodeaza malul si innisipare.

In privinta termenului de incepere a lucrarilor, Lucia Varga a precizat ca acesta va fi cel mai probabil, la finele sezonului estival, dupa ce, in iunie, va fi lansata dezbaterea publica. Termenul de finalizate a lucrarilor este anul 2020.

Expertii japonezi au prezentat, luni, studiile de fezabilitate pentru Eforie Nord si Mamaia. Totodata, secretarul de stat a explicat ca Ministerul Mediului a alocat fonduri pentru inca trei studii de fezabilitate. Proiectul a fost elaborat de specialistii romani, in colaborare cu cei japonezi, sprijinul financiar al Japoniei pentru elaborarea studiilor de fezabilitate fiind de 3,8 milioane de dolari. In cadrul aceluiasi seminar, ambasadorul Japoniei, Kanji Tsushima, a accentuat importanta, dar mai ales necesitatea realizarii acestor investitii. "Ne bucuram ca putem contribui, prin experienta noastra, la aceste proiecte majore, de care Romania are atata nevoie. Trebuie sa fiti constienti ca daca aceste lucrari nu vor fi facute, in cativa ani riscati sa pierdeti inclusiv moteluri si constructii de pe litoral", a spus Kanji Tsushima.