Barul Hotelului Ramada-Majestic din Capitala gazduieste astazi, de la ora 11.00, o auditie cu public a spectacolului radiofonic "Infinitul Brancusi", de Valeriu Butulescu, adaptarea radiofonica si regia artistica: Mihai Lungeanu.

Figura centrala in miscarea artistica moderna, Constantin Brancusi - de la a carui disparitie au trecut 50 de ani - a fost sculptorul roman cu cele mai covarsitoare contributii la innoirea limbajului si viziunii plastice in sculptura contemporana.

Sculpturile sale se remarca prin eleganta formei si utilizarea sensibila a materialelor, combinand simplitatea artei populare romanesti cu rafinamentul avangardei pariziene, iar opera sa a influentat profund conceptul modern de forma in sculptura, pictura si desen.

Spectacolul este realizat si prezentat in cadrul proiectului "Biografii, Memorii", (coordonat de Magda Dutu). Din distributie fac parte Stefan Iordache, Constantin Codrescu, Zoltan Octavian Butuc, Mihai Niculescu, Radu Amzulescu, Florin Anton, Maria Buza si Vlad Ivanov. Spectacolul va fi difuzat in doua parti, la Radio Romania Cultural, de la ora 19.00 (partea I - marti, 13 martie, partea a II-a - marti, 27 martie).