Administratia locala din Sighisoara, in frunte cu primarul, a socat opinia publica in momentul in care a hotarat inlocuirea pavajului vechi de sute de ani cu piatra cubica. Motivatia?Acest nou pavaj ar prezenta „confort sporit la calcare“.
Autoritatile locale din Sighisoara au reusit, zilele trecute, sa demonstreze inca o data faptul ca administrarea unei comori UNESCO, cum e Cetatea Medievala din localitate, e o sarcina care le depaseste in totalitate.

Dupa ce anul trecut ploile si neglijenta edililor au condus la prabusirea unei parti din zidul Cetatii (fapt despre care "Gardianul" a scris), anul acesta, administratia locala, in frunte cu primarul Dorin Danesan a socat opinia publica locala - si nu numai - cu o noua propunere naucitoare. Concret, edilii vor sa inlocuiasca pavajul original, din piatra de rau veche de sute de ani, al majoritatii strazilor din Cetate cu un pavaj din piatra cubica. Insasi motivatia inlocuirii pavajului original este una demna de tot rasul: pavajul din piatra cubica ar prezenta "confort sporit la calcare". Ideea inlocuirii pavajului din piatra de rau ar fi plecat de la pataniile unei arhitecte din localitate, care si-ar fi rupt cateva tocuri in interstitiile dintre pietre. Demersul edililor vine in conditiile in care in Sighisoara, si in Cetate, si in afara ei, sunt o multime de strazi care nu sunt pavate deloc.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.