De Paste, vom manca totusi miei romanesti. Crescatorii de animale isi pot transporta ovinele pe teritoriul Romaniei, catre abatoare, chiar daca acestea nu au doi cercei de identificare. Potrivit directorului ANSVSA, Marcel Avram, Comisia Europeana a acordat Romaniei o derograre de la normele europene, pentru o perioada de un an.

Daca oficialii europeni nu ar fi acceptat solicitarea facuta de autoritatile de la Bucuresti, romanii ar fi consumat de Paste doar miei de import, deoarece in fermele din Romania, ovinele nu au decat nu cercel. Datorita derogarii facute de oficialii europeni, crescatorii vor putea sa isi transporte mieii din ferma catre abatoare.

Totusi, in cazul in care crescatorii vor dori sa isi vanda mieii pe piata comunitara, ei vor fi obligati sa le aplice animalelor si al doilea cercel, inscriptionat cu datele de identificare. Decizia oficialilor europeni este valabila numai pentru 2007, urmand ca, de anul viitor, tara noastra sa respecte legislatia in domeniu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.