Dupa cateva servicii pe durata determinata sau cu program redus, e mai usor sa alegi activitatea pe care vrei sa o urmezi

Studentii care in timpul facultatii muncesc au mai multe sanse ca la terminarea studiilor sa-si gaseasca activitatea care li se potriveste. Agentiile de recrutare ii sfatuiesc pe acestia sa ceara ajutorul consultantilor.

"Este foarte important sa fiti in permanenta in contact cu piata muncii, sa stiti ce firme angajeaza, ce joburi se cauta, ce se cere pentru un anumit tip de post", a spus Anca Pavelescu, specialist in recrutare al Manpower, adresandu-se studentilor prezenti la cea de-a doua editie a forumului "Expeditie in HR", organizat de Business Organization for Students (BOS). Presa, targurile de job-uri, agentiile de recrutare, dar si reteaua de prieteni trebuie sa fie sursele de informare pe care studentii n-ar trebui sa ezite sa le foloseasca.

Experimentarea formeaza preferintele

Marga Radu, branch managerul agentiei Bucuresti a Manpower, ii incurajeaza pe tineri sa intre intr-o agentie de recrutare pentru a se adresa unui consultant care sa-i indrume. "Fiind studenta nu stiam ce vreau, dar stiam ca vreau sa muncesc ca sa fac experienta", marturiseste ea. Ea crede ca sunt foarte multi studenti in situatii asemanatoare.

"Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu stiti ce va doriti in acest moment va sfatuiesc sa intrati intr-o agentie de recrutare, sa stati de vorba cu un specialist in recrutare. Poate deveni consultantul dumneavoastra. Avand experienta, va poate ajuta sa va gasiti un drum in viata", spune Radu. "Pe de alta parte, nu trebuie trecut in cealalta extrema, sa credeti ca respectiva persoana o sa stie ce vrei, ce iti place, ce visezi si ca o sa iti dea motivatia la pachet si jobul care se potriveste exact", atrage Pavelescu atentia si subliniaza rolul candidatului in implicarea activa si in ceea ce inseamna cautarea unui loc de munca.

Munca temporara sau cu program redus de lucru permite studentilor acumularea de experienta, dar si continuarea studiilor. Radu ii sfatuieste pe studenti sa aleaga proiecte temporare, pe perioada determinata, in cadrul companiilor multinationale. Astfel, ei pot sa inteleaga ca inseamna o organizatie, cum functionaza si carui tip de organizatie se potriveste. Firmele de recrutare primesc adesea astfel de cereri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.