Veteranul Martin Scorsese va face din nou echipa cu actorul Mark Wahlberg, dupa succesul lungmetrajului "Cartita" premiat anul acesta la Oscaruri, pentru a realiza pentru postul de televiziune HBO un serial despre dezvoltarea Atlantic City, informeaza abc.com.

Scenariul se va baza pe cartea "Boardwalk Empire: The Birth, High Times, and Corruption of Atlantic City" scrisa de Nelson Johnson, ale carei drepturi de autor au fost achizitionate de compania de televiziune.

Cartea prezinta dezvoltarea orasului american "de la fondarea lui ca statiune si transformarea lui in scena unor lupte intre puterile politice pana la renasterea lui si transformarea intr-un centru al jocurilor de noroc". Atlantic City este un oras familiar pentru Scorsese, pentru ca aici are loc actiunea filmului turnat in 1986 "Culoarea banilor", cu Tom Cruise si Paul Newman in rolurile principale.

Scorsese si Wahlberg vor fi producatorii executivi ai acestei productii. Scorsese a castigat un premiu Oscar pentru regie, luna trecuta, pentru lungmetrajul "Cartita", care i-a adus si lui Wahlberg o nominalizare la premiile Academiei.

Scorsese mai lucreaza si cu solistul trupei Rolling Stones, Mick Jagger, la un film despre istoria industriei muzicii. "The Long Play" urmareste povestea a doi prieteni care au lucrat timp de 40 de ani in industria muzicii, de la inceputurile R&B pana la nasterea hip-hop-ului contemporan. In plus, Scorsese a mai regizat un documentar despre turneul sustinut de veteranii muzicii rock Rolling Stones, "A Bigger Bang", in toamna anului 2006, care va fi lansat in toamna acestui an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.