Marian Santion, procurorul care i-a anchetat pe Camatari: "Chestorul Gelu Drajneanu, cel care a coordonat politistii care au lucrat cu noi in acest caz, era considerat dusmanul numarul 1, in discutiile dintre membrii clanului"

Dezvaluirile din ziarul Adevarul, privind declaratiile socante facute in fata anchetatorilor de unul din membrii brigazilor Camatarilor, au provocat o reactie imediata a sefilor din Politie acuzati de legaturi cu acest clan.

Laurentiu Roman, unul din locotenentii Camatarilor, a formulat acuze de complicitate la adresa mai multor ofiteri cu rang inalt din IGP si Politia Capitalei, marturia sa fiind consemnata intr-un dosar aflat, deja, pe rolul instantei. Se vorbeste acolo despre omoruri, sechestrari sau talharii blatuite de Politie, atacuri cu mitraliere si politicieni snopiti in bataie.

Printre politistii al caror nume a fost mentionat de Roman se numara chestorul Bujor Florescu, sef al Directiei de Investigatii Criminale din IGP, chestorul Gelu Drajneanu, fost prim-adjunct al sefului IGP, si comisarul-sef Marian Tiganus, seful Sectorului 3 Politie. Acestia au respins, ieri, acuzele formulate de locotenentul Camatarilor. De altfel, atat Drajneanu, cat si Florescu au coordonat grupul restrans de politisti care au lucrat impreuna cu procurorii, in cazul "Camatarii".

La randul sau, procurorul Marian Santion, cel care a condus investigatiile in acest caz, ne-a declarat ca este exclusa orice legatura a acestora cu grupul interlopilor pe care i-a anchetat. "La nivelul IGP, am lucrat cu un grup restrans, de 30 de politisti, coordonati de chestorul Gelu Drajneanu. Toti politistii care au lucrat alaturi de procurori in cazul "Camatarii" au fost verificati, pentru a fi siguri ca nu pericliteaza investigatiile. In ceea ce il priveste pe Gelu Drajneanu, nu exista nici un fel de suspiciuni. Avem chiar inregistrari ale discutiilor dintre infractori, in care se vorbeste despre el ca despre dusmanul numarul 1, cel care "i-a facut" pe Camatari. Declaratiile lui Roman Laurentiu exista la dosar, dar afirmatiile sale despre chestorul Drajneanu nu au suport real", ne-a declarat procurorul Santion.

"Eu am coordonat colectivul de politisti in ancheta privind cazul "Camatarii", ne-a spus chestorul Drajneanu. Nu au avut nici o legatura cu acest clan, asupra caruia s-au facut investigatiile. Nu-i cunosc pe membrii gruparii decat din informatiile stranse in anchete. Nu-l cunosc pe "Fluturica" si nici cine este acel "Radu" nu stiu. Nu merg in baruri, si cu atat mai putin in cel al acelui "Radu". Cat priveste inregistrarile discutiilor membrilor lumii interlope, stiu ca la adresa mea si a familiei mele au fost spuse numeroase amenintari si injurii. Am colaborat atat cu Parchetul, cat si cu ofiterii DGIPI, pentru a duce la capat acest caz, fara a insela vreodata increderea celor impreuna cu care am lucrat in acest caz", a mai declarat Drajneanu.

"Niciodata, in viata mea, nu i-am cunoscut pe Camatari. "Fluturica" a aparut in zona Sectiei 19, unde am fost sef, dupa avansarea mea, la Sectorul 3. Pot depune marturii toti fostii mei subordonati in sensul acesta. Cand am fost promovat, am fost verificat si de DGIPI, si de SRI. Nu am avut tangente cu clanul Camatarilor. Daca cineva poate dovedi vreo legatura cat de mica cu ei, imi voi da demisia", ne-a precizat comisarul-sef Marian Tiganus.

La randul sau, chestorul Bujor Florescu, seful Directiei de Investigare a Criminalitatii, a negat orice legatura cu Camatarii. "Am participat, cu oamenii mei, la operatiunile de anihilare a acestui clan. Si eu, si familia mea am fost amenintati de acesti infractori". Conducerea IGP a anuntat ieri intr-un comunicat ca a dispus efectuarea unei verificari interne in legatura cu dezvaluirile din ziarul Adevarul. Pe de alta parte, potrivit IGP, singura institutie in masura sa dispuna verificarea acuzatiilor sub aspect penal este Parchetul General.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.