Cu prilejul zilei nationale a Lituaniei, Ambasada acestei tari la Bucuresti a organizat in seara de 19 februarie a.c. un concert la Sala Amfiteatru a Teatrului National din Capitala "concert destinat exclusiv invitatilor "grupul oaspete fiind prezent in fata fanilor romani ai genului in seara urmatoare (20 februarie) la Art Jazz Club din proximitatea Galeriilor "Orizont".

Lithuanian Jazz Trio reuneste personalitati interpretative pregnante, atat saxofonistul pianist Vytautas Labutis, cat si basistul compozitor Leonid Shinkarenko si bateristul cantaret Arvydas Jofe vadindu-se incontestabil drept virtuozi ai instrumentelor pe care le stapanesc cu aplomb. Desi pusa sub semnul insolitului, originalitatea frapanta a demersului lor cucereste prin culoare, energie si coerenta, pigmentate nu o data cu tente de umor si autopersiflare.

Creativitatea celor trei muzicieni se doreste subsumata unor arhitecturi sonore complexe, foarte bine articulate, urmand unor laborioase cautari si eforturilor de ameliorare a punerii lor in pagina interpretativa. Rezultanta oferita auzului apare mai cuprinzatoare decat aceea a unui trio obisnuit, grupul apeland cu succes la auxiliare electro-acustice "cutia cu efecte aditionata chitarei bas, laptop-ul si claviatura manuite de saxofonist, percutia electronica venind in completarea arsenalului instrumentelor bateriei.