In schimbul a 250 de euro, firmele de consultanta va asigura plecarea din tara

Studentii care vor sa munceasca in strainatate, in aceasta vara, au de unde alege. Companiile de recrutare si plasare a fortei de munca vin cu oferte de joburi sezoniere in domeniul hotelier/restaurante, vanzari, administratie sau secretariat. Primele targuri de joburi care se organizeaza in acest sens vizeaza locatii din SUA, Cipru si Grecia.

A inceput sezonul targurilor de joburi in strainatate. Daca ai varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, cunostinte de limba engleza, fara probleme medicale si aproximativ 500 de euro in buzunar, pentru transport si taxe adiacente, ai toate sansele sa gasesti un loc de munca. Peste 200 de joburi in Cipru sunt

Studentii se pot angaja ca vanzatori volanti de ziare in Statele Unite.

Daca nu le place locul de munca si vor
sa-l schimbe, firma din Romania le cauta un alt angajator, in contul taxei deja platite. Doar daca este concediat
intemeiat, studentul ramane pe cont propriu
etalate la targul organizat in Bucuresti, la data de 21 februarie (tel. 021.313.44.59), 25 de locuri de munca in SUA vor fi prezentate la targul organizat la Cluj-Napoca, in data de 5 martie si alt targ organizat in Bucuresti si Targu Mures vine, in ultima saptamana a lunii martie, cu peste 500 de joburi in Grecia. Tot atunci, cei care vor sa lucreze in supermarketuri, hoteluri sau cazinouri din SUA pot consulta cele 100 de oferte ale targului din Bucuresti. Reprezentantii firmei organizatoare, Palmer Consult, spun ca primul pas pe care trebuie sa-l faca doritorii este depunerea unui CV si inscrierea in baza de date a companiei (se poate face online, la adresa www.palmer-consult.com).

"Din acel moment agentia se ocupa sa gaseasca jobul care li se potriveste si ofera consultanta pe toata durata programului. Contra unui comision care variaza intre 200-250 euro, candidatul isi gaseste job, pleaca la sigur, stie din timp toate conditiile angajarii, de cele mai multe ori e asteptat la destinatie si condus la locul de cazare.
Pentru Grecia, transportul si taxa de program costa intre 350 si 500 de euro, iar pentru Cipru, investitia ajunge la 500-600 de euro. In ambele cazuri, dupa trei luni de munca, se poate intoarce cu aproximativ 2.000 de euro in buzunar", explica Suzanne Nuridsany, managerul Palmer Consult.

"Vrem sa muncim pe bani adevarati"

Codrin, Cristi si George sunt studenti la Facultatea de Constructii din Capitala. Tinerii abia asteapta sa se deschida sezonul de joburi in strainatate. "Vrem sa muncim pe bani adevarati. Cu ocazia asta mai vedem si alte tari", au spus ei


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.