In Romnia sint inmatriculate mai multe masini de lux decit s-ar putea astepta cineva. Cind spunem "de lux", ne referim la cele mai scumpe si mai rare modele din lume. Statisticile depasesc orice estimare: Bentley - 48, Ferrari - 26, Lamborghini - 17, Rolls-Royce - 11, Hummer - 10, Maybach - 4 bucati.

Ferrari, Lamborghini, Rolls-Royce, Bentley, Maybach produc fiori de placere numai la auzirea numelui sau la privirea unei fotografii pe Internet. Daca le zaresti in trafic, iti taie suflarea pentru citeva secunde. Daca le intilnesti din intimplare in parcarea vreunui hotel de cinci stele, nu te mai saturi s-o privesti. Nimeni nu poate estima, insa, cite astfel de bijuterii pe patru roti exista in Romania. Care sint cele mai scumpe si mai rare masini din lume inmatriculate in Romania?

Cele mai cunoscute, mai admirate si mai scumpe marci de autoturisme din lume defileaza cu mindrie si pe soselele noastre, si nu oricum, ci cu numar de Romania. La solicitarea Amos News, Ser-viciul Comunicare Publica din cadrul MAI a transmis situatia parcului auto, "pentru autoturisme considerate din clasa modelelor scumpe si rare". Putini stiu ca, pe linga Irinel Columbeanu, Giovani Becali, Viorel Catarama, Dan Diaconescu, in Romania mai exista si alti 34 de proprietari.

Despre Ferrari, multi ar spune ca sint doar citeva, care fura privirile pe bulevardul Magheru din Capitala, undeva dupa ora 22, cind politistii se retrag pe la casele lor. In realitate, numarul celor inmatriculate in Romania se ridica la 26. Toate rosii. Despre Lamborghini, aceeasi parere - total 17 bucati, din care multe sint galbene. Chiar daca Rolls-Royce-ul lui Irinel Columbeanu este celebru, asta nu inseamna ca este si singurul. Pe linga acesta, mai exista inca 10 "ingeri" cu numar de Romania. Este si cazul Maybach-ului condus de George Becali intre comuna Vulturu si Vadu Rosca. Nici acesta nu este unicul. Mai sint inmatriculate alte 3.

Zece dintre celebrele Hummer-uri, care ocupa aproape doua benzi de circulatie, si pe care le intilnesti mai mult la munte si in Bucuresti, au numar de Romania. Printre cele mai cunoscute marci, dar destul de rare pentru o tara ca Romania, se numara: Cadillac 39, Pontiac 39, Lincoln 19, Buick 18, Aston Martin 11. De asemenea, nu trebuie sa va mirati daca intilniti si modele foarte rare precum: Lotus - 5, Morgan - 5, De Tomaso - 2, Aero - 2, TVR - 1 bucata.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.