Romanii raman dezarmati in fata virozelor si bolilor cronice
In plin sezon al virozelor, farmacistii prevad o noua criza a medicamentelor compensate si gratuite. Cateva farmacii din Timisoara si-au epuizat deja plafoanele pe luna in curs. In restul tarii, eliberarea retetelor se va face pana la jumatatea acestei luni.

Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, Dumitru Lupuliasa, a declarat, ieri, ca cei mai afectati vor fi copiii si batranii, cei mai frecventi consumatori de medicamente gratuite si compensate. Acesta sustine ca, desi fondurile au crescut in 2007 cu 15% fata de anul trecut, paradoxal, suma care ajunge la farmacii este mai mica. Motivul, afirma Dumitru Lupuliasa, este "abuzul presedintilor caselor judetene de sanatate, care gestioneaza fondurile discretionar, fara a tine cont de adresabilitate" Asta inseamna ca vor reaparea cozile la farmaciile care mai raman cu fonduri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.