Dupa zeci de ani, in care zone din toate cele sase sectoare ale Capitalei s-au suprapus, municipalitatea urmareste o noua granituire a metropolei

Actuala organizare teritoriala a Capitalei le da dureri de cap atat bucurestenilor, cat si edililor care administreaza orasul. In mai multe sectoare, granitele de pe hartie nu mai au legatura cu adresele postale. Anumite scari de bloc ajung sa fie repartizate chiar in doua sectoare.

Situatia de la sfarsitul anului trecut, cand prefectul de Ilfov a atribuit un teren de aproape 100 de hectare, din sectorul 6 al Capitalei, primariei din Chiajna, i-a pus pe edilii din Capitala in fata unor situatii penibile. Riscul de a pierde o buna bucata din teritoriul administrativ. "Isprava" colegului din Ilfov a facut-o pe Mioara Mantale sa se gandeasca la o refacere a granitelor orasului.

Cismigiul, impartit intre doua sectoare

Haosul administrativ este usor de vazut chiar de la fereastra Primariei Capitalei. Gradina Cismigiu, care ocupa 14 hectare in zona centrala a Bucurestiului, figureaza cu adresa postala in sectorul 5, insa se gaseste aproape in totalitate in sectorul 1. "Gardul de pe Elisabeta este in sectorul 5, iar restul parcului este in sectorul 1", completeaza Murgeanu. Asezarea administrativa a Cismigiului nu a deranjat insa edilii. La jumatatea mandatului trecut, primarul sectorului 5 a inaugurat cu surle si trambite Monumentul Soldatului American, situat langa restaurantul Monte Carlo. Daca ne luam dupa granita, si nu dupa adresa postala, statuia este in sectorul 1.

Bucataria, la Vanghelie - sufrageria, la Inimaroiu

Bucurestenii care locuiesc in blocul B1 de pe Bulevardul Unirii sunt buni de Cartea Recordurilor. Oamenii de pe o scara de bloc sunt cetateni a doua sectoare. Bucataria apartamentului este in sectorul 5, granita trece prin hol, iar sufrageria este in sectorul 4. " Situatia a aparut prin anii ‘80, cand s-a facut Centrul Civic. Acolo erau domeniile Brancovenesti, iar in spate era un cartier de case. Zona s-a demolat si au fost construite blocuri", explica viceprimarul general Razvan Murgeanu. Ultima reasezare a limitelor de sector din Capitala a fost facuta in 1979, cand arhitectura strazilor era cu totul alta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.