Muzeul Municipiului Bucuresti adaposteste pana la 25 februarie 2007 expozitia "Luchino Visconti, 100 de ani", un omagiu adus unuia dintre cei mai importanti reprezentanti ai culturii italiene si europene.

Ambasadorul Italiei, Daniele Mancini, a inaugurat miercuri seara expozitia "Luchino Visconti, 100 de ani", dedicata unuia dintre cei mai importanti reprezentanti ai culturii italiene, dar si europene, cunoscut marelui public in special pentru filmele sale.

ARTIST COMPLET

Visconti a fost un artist complet, maestru in cinematografie, in teatru, in opera, care a trait la cumpana a doua secole (1800 si 1900), intr-o perioada extrem de interesanta si prolifica din punct de vedere cultural. Expozitia doreste sa evoce figura maestrului prezentand aspecte ale unei vieti dedicate reprezentarii, esteticii, dramei, pasiunii, insotindu-l pe vizitator cu sugestii si imagini prin intermediul panoramei unei epoci. Expozitia este impartita in trei grupuri distincte: fotografii, costume si bijuterii. Cele o suta de imagini au fost selectionate din diferite momente din viata publica si privata a lui Luchino Visconti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.