„Indisciplinatii" devin agresivi, in momentul in care sunt sanctionati

Inceputul acestui an a debutat cu actiuni in forta ale politistilor de circulatie indreptate impotriva soferilor care au incalcat prevederile noului Cod Rutier. Efectele s-au vazut aproape imediat.

Numarul accidentelor s-a injumatatit, iar romanii sunt in topul portului centurii de siguranta. Acum a venit randul pietonilor, care reprezinta principala cauza a accidentelor mortale din Romania. La ultima actiune de combatere a indisciplinei pietonilor pe strazile Capitalei, agentii de circulatie au aplicat nu mai putin de 196 de sanctiuni contraventionale in cateva ore. "Era verde cand am inceput sa traversez", "Haideti dom’le ca ma grabesc", "Nu trece nicio masina",

"Si acum imi suspenzi permisul de pieton?", sau "Numai pe mine ma vezi, uite si aia trec!". Asa se scuza cei care sunt prinsi de catre politisti traversand aiurea. "Pietonii nu prea iau in serios actiunile politiei, li se pare chiar ciudat ca ii oprim si ii sanctionam. De multe ori, devin agresivi.

Desi numarul accidentelor grave a scazut in 2006, fata de anul trecut, numarul pietonilor implicati in evenimente rutiere grave este foarte mare. Din randul pietonilor se inregistreaza cei mai multi morti in urma accidentelor, iar amenzile pe care le primesc sunt usturatoare, dar ei tot nu respecta regulile de circulatie", a declarat comisar Constantin Stroescu de la Brigada de Politie Rutiera.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.