Reprezentantii unor familii, printre care Cantacuzino, Lahovary si Rosetti, au cerut statului sa le restituie mai multe cladiri din centrul Capitalei, cu o valoare de piata totala estimata de agenti imobiliari la 200 milioane euro.
Pe lista revendicarilor figureaza Hanul lui Manuc, Hotelul Lido, Casa Vernescu, Palatul Universul etc. Solicitarile au fost depuse la Primaria Capitalei, in baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate abuziv in perioada 1945-1989, iar procedurile de restituire se afla in diferite etape de derulare, o parte dintre dosare fiind judecate in instanta. Constantin Serban Cantacuzino a cerut sa i se retrocedeze Hanul lui Manuc si a obtinut castig de cauza in instanta, urmand sa preia efectiv imobilul pana la sfarsitul lunii martie a.c.. O alta cladire revendicata in Bucuresti este Palatul Universul, de pe Str. Brezoianu nr. 23-25, imobil pretins de urmasii fostului gazetar si director al ziarului Universul, Stelian Popescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.