Salariile personalul din sitemul sanitar vor fi majorate cu peste 22% in trei etape in cursul anului 2007, iar medicii vor primi si o prima de stabilitate a carei valoare va fi stabilita ulterior, a declarat primul-ministrul Calin Popescu Tariceanu. Salariile cadrelor medicale vor fi majorate cu 5% de la 1 ianuarie, cu 2% de la 1 aprilie si 14% din octombrie, majorarile ajungand pana la sfarsitul acestui an cu 22% compartiv cu luna decembrie 2006.

In plus, medicii rezidenti din anul I si II vor beneficia de o crestere de 15% de la 1 ianuarie, in timp ce medicii rezidenti din anii III si IV de 12%: in aceste conditii, salariile medicilor rezidenti din primii doi ani vor creste cu peste 40% pana la sfarsitul anului 2007 comparativ cu 2006, iar cei din anii terminali vor avea salarii cu 37% mai mari fata de anul trecut. Astfel, pentru medicii rezidenti din anul I salariile vor creste de la 591 lei, cat erau in 2006, la 830 lei la sfarsitului anului 2007.

De asemenea, s-a decis ca personalul din sistemul sanitar sa beneficieze de o prima de stabilitate al carui cuantum urmeaza a fi stabilit ulteriro printr-o hotararre de Guvern. Pentru stabilirea cuantumului primei de stabilitate Ministerul Sanatatii va avea discutii cu partenerii sociali.

Personalul din sectorul bugetar primeste salarii cu 5% mai mari

Si personalul din sectorul bugetar va primi salarii mai mari cu 5% de la 1 ianuarie, urmand ca in luna aprilie si octombrie sa fie din nou majorate cu 2%, respectiv 11%, a mai precizat Premierul. "Personalul contractual bugetar va beneficia de o crestere in trei etape, respectiv 5% in ianuarie, 2% la 1 aprilie si inca 11% la 1 octombrie", a declarat premierul Tariceanu. Decizia privind majorarea salariala a personalului contractual din cadrul sectorului bugetar a fost luata in cadrul sedintei de Guvern in care s-a aprobat o ordonanta.

Cresterile salariale vor fi valabile si pentru preoti, personalul din conducerea cultelor religioase si a unitatilor de cult recunoscute in Romania, precum si pentru cei care ocupa functii de demnitate publica alese si numite si cele care ocupa functii asimilate cu functii de demnitate.

Pentru cei care ocupa functii de demnitate indemnizatia reprezinta unica forma de remunerare si baza de calcul pentru stabilirea drepturilor si obligatiilor. Persoanele care ocupa functii de demnitate publica, alese si numite, nu beneficiaza de premii, de sporul de vechime in munca si nici de alte sporuri prevazute de lege.

Actul normativ reglementeaza salarizarea administratorului public, functie introdusa prin Legea nr. 286/2006. Salariul de baza al acestuia se stabileste de catre primar, presedintele consiliului judetean sau primarul general al municipiului Bucuresti. De asemenea, stabilirea salariului de baza se face in functie de tipul unitatii administrativ-teritoriale, de atributiile administratorului public si intre limite, respectiv limita minima corespunde nivelului salariului de baza al secretarului unitatii administrativ-teritoriale, iar limita maxima este indemnizatia primarului, presedintelui consiliului judetean sau a primarului municipiului Bucuresti, dupa caz.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.