Putina lume stie ca de sase ani incoace exista un Festival Caragiale pe internet. Pe site-ul www.caricatura.ro se gaseste cea mai mare colectie de portrete din lume ale unei personalitati culturale universale, care cuprinde lucrarile a peste 1.500 de artisti plastici din 123 de tari. Vazand miile de portrete trimise din toate colturile lumii, ne-am adus aminte de nenea Iancu. Nu intamplator. Astazi se implinesc 155 de ani de la nasterea dramaturgului.

Desi in aceste momente e bine sa spunem numai lucruri frumoase, nu putem sa ignoram strigatul disperat al presedintelui Asociatiei Caricaturistilor "Cartoonists Rights Network (CRN)", Nicolae Ionita, care de sase ani tot incearca sa organizeze un festival international dedicat lui Caragiale. "in anul 2001, in pregatirea Anului Caragiale, responsabilii cu probleme de cultura din Prahova mi-au propus organizarea unui astfel de festival.

Am acceptat cu o conditie, ca acesta sa devina anual si sa fie prins in bugetul Primariei Ploiesti si al Consiliului Judetean Prahova. Am fost asigurat ca asa va fi". Numai ca nu a fost sa fie. Festivalul a supravietuit doua-trei editii. Artisti de pe toate continentele au trimis lucrari tot mai multe de la an la an. "Oficialii nu s-au tinut de cuvant si n-au prins festivalul intr-un program de lunga durata", a subliniat Nicolae Ionita. Fara vreun ajutor, a mutat festivalul anual pe... internet, scotand bani din propriul buzunar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.