Dupa demisia presedintelui Zamfir Dumitrescu, interimatul la Uniunea Artistilor Plastici va fi asigurat de vicepresedintele Marian Gheorghe
Inca n-am reusit sa inteleg de ce membrii uniunilor de creatie, in general, nu reusesc sa se puna de acord asupra unui interes comun in beneficiul tuturor. De aici si pana la tot soiul de frictiuni mai mult sau mai putin hilare, nu e decat un pas. Cam asa stau, pe scurt, lucrurile si la Artistii Plastici care, de ieri, au ramas fara presedinte plin la Uniune, interimatul fiind preluat - pana la viitorul Consiliul National din 10 februarie unde se va stabili o noua formula de conducere - de catre actualul vicepresedinte.

Picatura care a umplut paharul lui Zamfir Dumitrescu, presedintele demisionar al Uniunii Artistilor Plastici (UAP) a fost respingerea de catre conducerea operativa a Uniunii - prin doi dintre membrii acesteia (Mihai Chioaru si Vasile Tolan) a unui contract de 75.000 de euro pe care UAP urma sa il inchieie cu o casa de productie de film, acesta presupunand inchirierea unor spatii din cadrul Combinatului Fondului Plastic. "Castel Film era o gura de aer pentru noi. Stam foarte prost financiar, sunt pierderi lunare de peste 100 de milioane de lei vechi", a declarat Vasile Farcasiu, membru al Conducerii Operative a Uniunii, care a adaugat ca UAP nu are in prezent datorii, acestea fiind echilibrate anul trecut, cand au fost scoase la licitatie o parte din tablourile din patrimoniul uniunii. Cei doi care au votat impotriva propunerii lui Dumitrescu, nu au contestat valabilitatea ofertei prezentate de acesta, considerand insa ca UAP trebuie sa aleaga intre mai multe oferte, acest lucru nefiind insa prevazut in statutul Uniunii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.