Pentru a stabili daca exista vreun fel de legatura intre folosirea telefonului mobil si aparitia cancerului la creier, europenii au hotarat sa realizeze un studiu la care vor participa peste doua sute de mii de voluntari si se va desfasura pe durata a cinci ani.

Pofesorul Lawrie Challis, expert mondial in radiatile emise de telefoanele mobile, a explicat ca toate studiile importante pe marginea acestui subiect au demonstrat ca abia dupa zece ani se vad efectele negative. "Ati vazut ce s-a intamplat cu bombele atomice de la Nagasaki, Hiroshima. Nimic timp de zece ani. La fel ca si in cazurile de intoxicare cu azbest. (...)

Nu pot exclude total aceasta asociere, pentru ca exista indicii in privinta acesteia si pentru ca expertii epidemiologi in care am incredere si care fac acest lucru tot timpul cred ca exista o posibilitate ca aceasta asociere sa fie reala.

Toti stim ca majoritatea tipurilor de cancer au nevoie de aproximativ zece ani pentru a se manifesta si de aceea cred ca este esential sa continuam", a mai spus profesorul. Presedintele programului Mobile Telecommunications Health Research, Challis, a declarat pentru "Times" ca aceasta mica asociere ar putea aparea "din intamplare". Atunci cand a fost intrebat daca telefonia mobila s-ar putea transforma in "tigara" secolului al XXI-lea, in termeni de afectare a sanatatii, acesta a raspuns: "Este total posibil".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.