Belgia figureaza printre tarile membre ale UE care au restrictionat accesul romanilor si bulgarilor pe piata lor interna a muncii.

O masura dictata de o prudenta exagerata, tinant cont de faptul ca, dupa cum scria publicatia Euractiv.ro, aceasta tara nu s-a numarat printre preferintele esticilor in cautare de joburi mai bine platite. Fiind insa o chestiune interna a fiecarui stat UE, nu e loc de suparare.

Indemn formulat, de altfel, si de ambasadorul Belgiei la Sofia, care recomanda, in acelasi timp, Romaniei si Bulgariei sa priveasca partea plina a paharului. Care e aceea? Faptul ca autoritatile tarii sale nu au facut nici o discriminare intre nou-venitii in familia europeana si cei intrati in 2004. Totusi, exista cateva categorii de lucratori pe care belgienii ii asteapta cu multa nerabdare.

Pot munci fara permis toti romanii si bulgarii care doresc sa ocupe locurile de munca refuzate de belgieni: pe motiv ca nu le plac sau nu au calificarea necesara. E adevarat, diplomatul belgian nu a intrat in detalii, enumerand aceste profesii. Oricum, pot lucra toti romanii care au contract cu o firma belgiana sau sunt liber intreprinzatori, daca sunt angajatii unei subsidiare care isi desfasoara activitatea sub incidenta directivei serviciilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.