Superproductia "Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort" si starurile sale, Johnny Depp si Keira Knightley au dominat detasat aceasta editie a premiilor Peoples Choice, distinctii acordate in urma voturilor online primite din partea publicului, informeaza variety.com, citat de Mediafax.

Johnny Depp, personajul principal al fimului, nominalizat la trei categorii, a castigat premiul pentru "Actorul favorit al publicului", pentru "Cel mai bun actor intr-un film de actiune" - pentru care a concurat cu Samuel L. Jackson si Jet Li - si pentru "Cel mai bun parteneriat pe ecran", cu colega sa din seria "Piratii din Caraibe", Keira Knightley. Filmul, lider de box office pe 2006, cu incasari de aproape 422 milioane de dolari in America de Nord si de peste un miliard de dolari in strainatate, a castigat premiile pentru "Cel mai bun film" si "Cea mai buna drama".

Pe lista castigatorilor la categoria filme, lungmetrajele "Click - Zapand prin viata" si "Masini" au castigat la categoriile "Cel mai bun film de comedie" si respectiv "Cel mai bun film pentru intreaga familie". De asemenea, actrita Halle Berry, star al filmului "X-Men: Ultima infruntare", a castigat premiul pentru cea mai buna actrita intr-un film de actiune, iar Jennifer Aniston, starul din "Despartiti, dar impreuna", a fost numita actrita favorita a publicului.

In cadrul ceremoniei de la Los Angeles, "Familia Simpson" a castigat premiul pentru cea mai buna comedie animata, in timp ce serialele "Doi barbati si jumatate" si "Anatomia lui Grey" au fost numite "Cea mai buna comedie" si respectiv "Cea mai buna drama". Eva Longoria, starul latino din "Neveste disperate", a fost aleasa starul de televiziune preferat al publicului, iar Ellen DeGeneris a castigat premiile pentru "Cel mai bun moderator de talkshow-uri" si "Cel mai amuzant star feminin".

Justin Timberlake si Skakira, in topul preferintelor muzicale

In ceea ce riveste interpretii de muzica, Carrie Underwood a fost aleasa drept "Cea mai populara cantareata", iar piesa ei "Before He Cheats" a fost desemnata "Cel mai bun cantec country". Tot acest gen muzical i-a scos in evidenta si pe cei de la Rascal Flatts, care au obtinut tot doua premii: "Cel mai bun remake" si "Cel mai bun cantec dintr-un film", pentru hit-ul lor "Life Is a Highway".

Printre ceilalti castigatori ai serii s-au numarat Kenny Chesney ("Cel mai bun solist"), Nickelback ("Cel mai bun grup"), Justin Timberlake ("Cel mai bun cantec R&B" pentru "Sexyback"), Shakira ("Cel mai buna piesa pop - "Hips Dont Lie"), Eminem ("Cea mai buna piesa rap - "Shake That") si Bon Jovi -"Cel mai bun cantec rock - "Who Says You Cant Go Home".