Mai multe tiruri turcesti si bulgaresti au blocat, ieri, Vama Giurgiu, soferii fiind nemultumiti ca trebuie sa plateasca taxa de ecologizare. Protestul camionagiilor straini a venit la numai o zi dupa ce soferii romani se rasculasera impotriva taxei de tranzit a orasului Giurgiu. Chiar daca nu mai sunt intalnite in alte vami din Romania, ambele biruri percepute de consiliul local sunt totusi legale, conform normativelor existente.Oricum, birurile percepute de edilii giurgiuveni nu par sa ajute prea mult orasul.

Gropile din asfalt, scheletele de cladiri si blocurile cu tencuiala cazuta impanzesc municipiul Giurgiu, iar cainii vagabonzi patruleaza in voie pe strazi. "Orasul asta e sarac si defavorizat", s-a plans un alt om de-al locului, acuzand indiferenta edililor. Cea mai trista priveliste din localitate o ofera portul. Flancat de un santier naval, aflat intr-o paragina perfecta si presarat cu balarii si moloz, Portul Giurgiu arata ca dupa bombardament.

Doar clientii singurului restaurant din zona si pescarusii mai anima imprejurimile. Din peisajul cenusiu si trist, sar in ochi doar cladirile primariei, consiliului local si Directiei de Finante. Postate unele langa altele, acestea formeaza un adevarat Triunghi al Bermudelor in centrul Giurgiului. "Oras european", dupa cum anunta o pancarta.