Industria cinematografica din Romania este realmente "pe val", se precizeaza intr-un amplu material realizat de AFP. Asta atat datorita faptului ca tehnicienii, actorii si regizorii romani sunt deosebit de talentati, dar si pentru ca salariile mici si calitatea serviciilor oferite de specialistii romani atrag din ce in ce mai multi producatori straini.

Industria cinematografica romaneasca este o poveste cu zane, precum cele apreciate la Hollywood, transmite AFP, care aminteste premiile internationale obtinute de cineasti romani in ultima vreme si faptul ca Romania a fost aleasa ca locatie de filmare pentru o serie de productii cunoscute, relateaza Mediafax.

Francis Ford Coppola a venit in Romania pentru a turna primul sau film din ultimii zece ani, in timp ce scene din "Borat" au fost filmate intr-un sat romanesc ai carui locuitori i-au dat apoi in judecata pe realizatorii filmului, cerand despagubiri de 30 de milioane de euro. Satenii acceptasera sa apara in film, insa sustin ca au stiut ca filmarile sunt pentru un documentar referitor la saracia din Romania, scrie AFP.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.