Dupa ce focurile de artificii s-au stins, sticlele cu sampanie s-au golit, iar telefoanele s-au umplut de sms-uri cu urari de bine, e momentul sa ne gandim cu pragmatism la ce aduce anul 2007 cetatenilor romano-europeni.

- Bebelusii romani nascuti europeni vor primi la iesirea din maternitate un trusou cu haine, lenjerie si produse pentru ingrijire, in valoare de 150 de lei.

- Cuplurile care se vor casatori pentru prima oara vor beneficia de o prima de 200 de euro.

- Salariul mediu net va creste cu 10,4% si va ajunge la 900 lei.

- Valoarea punctului de pensie va fi majorata cu 16,8%, de la 396,2 lei in prezent.

- Cetatenii romani sunt obligati sa-si asigure locuintele. Primele de asigurare vor fi cuprinse intre 10 si 20 de euro pe an, iar valoarea asigurata va fi de 10.000 euro, respectiv 20.000 euro, in functie de tipul locuintei.

- Taxa speciala pentru inmatricularea autovehiculelor nu va fi aplicata in cazul autoturismelor introduse in Romania pe baza unor contracte de leasing, initiate inainte de 1 ianuarie 2007 si a caror incheiere se va realiza dupa aceasta data.

- Tinerii romani vor putea studia gratuit in tarile in care invatamantul superior este fara plata sau vor plati aceleasi taxe ca si studentii europeni. In plus, diplomele obtinute in tara vor fi recunoscute peste hotare in conditiile indeplinirii numarului de credite cerut.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.