Starea siamezelor nascute vineri in Maternitatea Spitalului de Urgenta Craiova se inrautateste pe zi ce trece. Medicii din Banie cauta clinici specializate in tara, dar si in strainatate pentru a salva viata micutelor.
Conducerea spitalului considera ca pentru a fi salvata macar una dintre fetite, acestea trebuie sa fie transferate cat mai repede la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti. Conform directorului Spitalului de Urgenta Craiova, Cristina Calangiu, o astfel de interventie chirurgicala costa aproximativ 40.000 de euro.

Mai mult, Cristina Calangiu a sfatuit-o pe mama siamezelor sa solicite ajutorul financiar al conducerii Autoritatii de Sanatate Publica Dolj. Medicii spitalului din Craiova au facut o serie de analize si radiografii, constatand ca cele doua siameze impart aceeasi inima si acelasi ficat. Mama celor doua siameze, Filoftea Bajan are 22 de ani si este din Pausesti, judetul Valcea. Femeia a aflat in urma cu doua saptamani dupa un examen ecografic ca are sarcina gemelara, cei doi feti fiind uniti in zona toraco-abdominala.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.