Carnavalul de la Rio pare a se fi mutat pe strazile orasului Luxemburg, unde sambata a avut loc deschiderea oficiala a proiectului Capitala Culturala Europeana 2007. Oficialitati din Romania au participat la eveniment cu numai trei saptamani inainte de demararea aceluiasi proiect la Sibiu.

Sarbatoarea a inceput in regiunea garii, o cladire impresionanta in stil vechi, unde violoncelistul Andre Mergenthaler a interpretat, alaturi de un alt muzician, Cantecul sirenelor - un concert intre vis si realitate sustinut de o aparatura stranie, neconventionala, pe un fundal sonor asemanator sirenelor care anunta, pe vremuri de razboi, un atac aerian. A urmat parada la care au participat, alaturi de cele cinci fanfare, cateva zeci de mii de persoane. Practic, toata populatia orasului Luxemburg, o capitala europeana cu 70.000 de locuitori, se afla pe strazile orasului. Punctul forte al festivitatii de deschidere l-a constituit jocul de artificii realizat de catre deja celebrul Grup F, cel care se va ocupa de acest lucru si la Sibiu.

Seara a continuat cu alte programe artistice si culturale, desfasurate in paralel in diferite zone ale orasului: spectacole de circ, concerte rock sau house, lansarea de expozitii plastice, teatru sau concerte de muzica clasica.

Ceremonia de inaugurare a avut loc in prezenta altetelor lor Marele Duce Henri si Marea Ducesa Maria Teresa, a primarilor celor doua orase, Klaus Johannis si Paul Helminger, si a premierului luxemburghez Jean-Claude Junker.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.