Ministerul Educatiei si Cercetarii a ales, la sfarsitul saptamanii trecute, numai 10 dintre cele 30 de institutii de invatamant superior care si-au exprimat dorinta sa intre in programul-pilot de evaluare a calitatii programelor pentru studenti. In prima jumatate a anului 2007, opt universitati de stat si doua universitati particulare vor fi vizitate de comisii speciale de experti pentru a fi evaluate si acreditate dupa standarde europene.

Parerea studentilor va conta

Comisiile formate din trei evaluatori vor avea in componenta obligatoriu un expert strain (german, polonez, maghiar), un student si un profesor universitar.

"Au fost selectate institutii din domenii diferite de pregatire, raspandite in toata tara, dar si scoli nou-infiintate. Comisiile de evaluatori vor fi diferite de la o universitate la alta", a spus Aristotel Ungureanu, reprezentant al Agentiei Nationale de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.