Joi seara a avut loc la Complexul Auditorium al Muzeului National de Arta din Bucuresti deschiderea oficiala a celei de-a XVI-a editii a Festivalului International DaKINO, cu vernisajul expozitiei "Enigma of Love", avand tematica "Dantela si film", a artistului Samuel Havadtoy, la care au participat presedintele festivalului, Dan Chisu, si ministrul Culturii si Cultelor Adrian Iorgulescu.

Manager si partener al lui Yoko Ono, dupa moartea lui John Lennon, prieten al lui Andy Warhol, Sam Havadtoy este considerat unul dintre cei mai importanti artisti plastici ai inceputului de mileniu. Nascut in Anglia, Samuel are origini romanesti, bunica lui fiind din Transilvania. Numele sau, Havadtoy, este echivalentul denumirii satului Viforoasa de unde se trage familia sa. Cu o experienta mai mult decat zbuciumata, a fost, pe rand, sarac, refugiat politic, razvratit, cautator de sensuri, artist consacrat si apropiat al unor staruri de la Hollywood. A lucrat pentru emiri si familii regale, decorandu-le resedintele.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.