Primii nascuti ai mamelor tinere au sanse mai mari sa devina centenari fata de fratii lor, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani si publicat in revista New Scientist, relateaza Mediafax.
Cercetatorii au descoperit acest lucru dupa ce au reconstituit istoricul familial pentru 198 de centenari care s-au nascut in perioada 1875 - 1899. Expertii au remarcat ca primii nascuti au cu 1,7 mai multe sanse de a deveni centenari fata de fratii lor mai mici. Daca mama era tanara in momentul nasterii, primii nascuti au sanse si mai mari de a avea o viata lunga.

Persoanele ale caror mame aveau sub 25 de ani in momentul nasterii au prezentat de doua ori mai multe probabilitati de a deveni centenari, conform acestui studiu. Cercetatorii sunt de parere ca acest lucru se intampla datorita faptului ca este mai probabil ca primii nascuti sa aiba mame tinere, iar acestea au, in general, ovule de o calitate mai buna fata de cele mai in varsta. Totodata, acestea sunt mai putin supuse riscurilor de a contracta boli infectioase care ar putea afecta fatul pe termen lung. Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Chicago si a fost prezentat pentru prima data la o conferinta a Societatii gerontologice americane care a avut loc in Dallas, Texas.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.