Actorul Florin Piersic este invitatul special al Festivalului National de Teatru "Liviu Rebreanu", care a inceput ieri, la Bistrita.

La editia din acest an, participa sase trupe de actori profesionisti de la Teatrul National din Targu-Mures, sectiile romana si maghiara, Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad, Teatrul Municipal din Baia Mare, Teatrul Tineretului din Piatra Neamt si Teatrul de Nord Satu Mare.

In fiecare zi de festival, o trupa va urca pe scena Casei Municipale de Cultura "George Cosbuc" si va prezenta cate un spectacol, in total, in fata publicului urmand sa evolueze peste 200 de actori. Directorul Casei Municipale de Cultura "George Cosbuc" din Bistrita, Dorel Cosma, a declarat ca anul trecut festivalul a fost destinat trupelor de amatori, dar anul acesta organizatorii au optat pentru actori profesionisti.

Festivalul are un buget de 25.000 de lei si, in afara de spectacole de teatru, va cuprinde lansari de carte si expozitii de grafica, fotografie, portretistica, de afise si auditii radiofonice.