In studierea artelor, universitatile romanesti trag la buchea cartii, iar cele occidentale la practica meseriei. Strainatatea costa, dar te apropie de adevaratii profesionisti.

Actor, pictor si designer vestimentar au inceput sa fie meserii tot mai cautate si cu posibilitati de cistig excelente. Pentru a intra in bransa, in Romania, ai nevoie de talent, dar si de noroc, si de relatii, potrivit absolventilor. Pe de alta parte, cei care aleg sa studieze aceste meserii in Occident au sanse sa invete tainele breslei si sa fie cei mai buni in domeniu, pe plan mondial.

Occidentul se bazeaza pe lucruri practice

Un student roman care alege sa studieze actoria, moda sau filmul in America va avea ocazia sa se pregateasca cu cei mai buni din bransa. Astfel, Art University din San Francisco pune accentul pe cursurile practice. De exemplu, cei care sint studenti la fashion invata tainele modei de la creatorii caselor de moda de la Versace, Calvin Klein, Givenchy sau Claude Montana. Totodata, cei de la sectia actorie au sansa sa puna in scena o piesa de teatru pe Broadway. Si cei care aleg sa urmeze cursurile de fotografie, animatie sau efecte speciale ale universitatii vor avea ocazia sa se formeze in studiourile de animatie si efecte speciale ale televiziunilor, dar si ale caselor de film. In plus, tot mai multe universitati din strainatate au si program de cursuri online.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.