Favoritismele, dezorganizarea, birocratia si nu atit banii sint principalele metehne ale cercetarii autohtone.

Peste doua treimi dintre oamenii de stiinta romani se pling de proasta organizare a cercetarii si de subiectivismul evaluarilor in cadrul concursurilor pentru finantarea proiectelor de cercetare, arata un chestionar realizat in ultimele doua luni de Asociatia Cercetatorilor Romani "Ad Astra". Presedintele societatii, Razvan Florian, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca acest chestionar, cu 165 de respondenti, "doreste sa ofere o imagine mai realista decit statisticile oficiale asupra problemelor din institutele de cercetare autohtone".

Birocratie vie

Aflata pe penultimul loc in Europa la numarul de inovatii si pe ultimul in privinta articolelor stiintifice citate international, cercetarea romaneasca este caracterizata, conform respondentilor, de proasta organizare (72%), de evaluarea subiectiva a rezultatelor si proiectelor (68%), de birocratie (50%) si subfinantare (49%). Aceiasi respondeti considera ca situatia este critica si in privinta resurselor umane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.