Tudor Gheorghe va sustine, datorita cererii foarte mari de bilete, pe 23 noiembrie, la Teatrul National din Capitala, cel de-al treilea spectacol “Cavalerul unei inimi pribege”, dupa ce initial artistul avea programat un singur concert.

Biletele pentru cel de-al treilea show (23 noiembrie) s-au pus deja in vanzare si se pot achizitiona contra sumei de 35, respectiv, 70 de lei de la casele de bilete de la Sala Palatului, Teatrul National, magazinele Music Box, Victoria, Muzica si online de pe site-ul www.vreaubilet.ro.
Spectacolul "Cavalerul unei inimi pribege" avea programata, initial, o singura reprezentatie, pe 3 noiembrie, la Sala Palatului. In urma cererii neasteptate de bilete, organizatorii, www.vreaubilet.ro, au decis sa programeze un alt spectacol, pe 18 noiembrie, tot la Sala Palatului.

De ce a vrut Tudor Gheorghe sa aduca un omagiu Bucurestiului de altadata prin acest spectacol? Iata expunerea sa de motive:

1. M-a obsedat dorul nebun din refrenele prea nedrept uitate.

2. Rafinamentul, simplitatea, dulceata acestor cantece, trebuie cunoscute.

3. Poemele (cantate) pe care le propun spre aducere aminte si spre cunoastere au o eleganta (si spirituala) pe care am pierdut-o

4. Cu ochii inainte spre Europa am uitat ca am fost nu de foarte mult timp europeni.

5. Kitschul care ma inconjoara, nu numai in plan muzical, ma revolta si ma simt dator sa raspund in felul meu.

6. Tinerii care ma onoreaza cu prezenta lor la spectacolele mele trebuie sa cunoasca aceasta muzica. Le va fi mai usor. Sper. Adica nu, sunt sigur.

7. Temele muzicale din majoritatea cantecelor sunt romanesti.Nu copiam refrene straine. Aveam si aici mandria noastra.

8. Slagarele autohtone din perioada interbelica se fredonau la Viena si Paris. P.S. Concertul nu e o insiruire de "refrene eterne" prin frumusetea lor ci un spectacol in care este evident rafinamentul in exprimare si comportament al romanului acelor ani.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.