Doi pantofi albi, o perna si un asternut verzi, intinse pe jos. Se aude gongul. "Ce seceta! Ce foc! Ce lipsa de ploi si lipsa de noroc! Ce vai si-amar de noi!", se tanguieste grupul vesel de la curtea imparatului Papura-Voda (Mircea Albulescu). "Augustenia Sa" intra in scena, iar replica, pe care tot o repeta pana la final, starnind valuri de rasete, este "Cat e ceasul?". Apare si Sanziana (Ileana Olteanu), blonda cu codite si imbracata strengareste. "Sanziana si Pepelea", in regia lui Dan Tudor, dupa Vasile Alecsandri, face parte din programul "Teatru nou cu piese vechi".

Dupa 125 de ani de la prima reprezentatie, Dan Tudor ne aduce, la Teatrul National din Bucuresti (sala Atelier), o versiune amuzanta, prinsa in actualitate, cu o usoara tenta politica, dar numai cat sa ne smulga zambete. Sanziana este acum blonda lu' taticu', o tanara nonconformista, de bani gata, libera sa se marite cu cine vrea ea. Pepelea este tinerelul sarac lipit, dar "frumos, destept, puternic si cate si mai cate...".

Piesa te face sa razi cu pofta, iar actorii au muncit din greu: Mircea Albulescu face un rol de exceptie, Magda Catone/Baba Rada - nu ne-a zgariat deloc urechile cu vocea ei, chiar placuta, Silviu Biris - Lacusta-Voda, si Ileana Olteanu - Sanziana au dansat superb, Armand Calota - Zmeul-Zmeilor - n-a fost deloc fioros, din contra, l-am indragit; sa-l nu-l uit pe Razvan Oprea - Pepelea, un tanar talentat, cu priza la public. Au fost acompaniati de chitarele lui Vlad Cretu si stefan Mihailescu.
Nicoleta Zaharia


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.