Lucrarile de asfaltare de pe bulevardul Iuliu Maniu au blocat, ieri, iesirea spre autostrada Bucuresti -Pitesti. Chiar daca afara ploua cu galeata, iar prognoza meteo anunta ninsori, reparatiile erau in toi. Potrivit normelor in constructii, asfaltarea se realizeaza numai daca conditiile meteo permit acest lucru. STAS-ul pentru derularea unor lucrari in carosabil prevede temperaturi de cel putin 10 grade Celsius si umiditate scazuta.

In Bucuresti erau, ieri, 7 grade Celsius si, desi ploua, utilajele asfaltau de zor pe bulevardul Iuliu Maniu - artera reabilitata complet, in urma cu doi ani. Elena Ghineraru, directorul Administratiei Strazilor din cadrul municipalitatii, a precizat, pentru Mediafax, ca lucrarea nu se afla pe lista de investitii a serviciului pe care il conduce, ci face parte din programul de investitii al municipalitatii, cu finantare BEI.

"Lucrarea este pe BEI. Este, de fapt, un proces de receptie finala a lucrarii, iar Comisia municipala, care a facut o vizita pe teren si a observat unele nereguli, a solicitat remedierea lor. (...) Nu stiu daca dansii lucreaza (firma Strabag - n.red.), dar acum nu este recomandat sa se execute lucrari de asfaltare. Lucrarea trebuie intrerupta imediat. Asta ca sa nu fie o treaba de mantuiala", a afirmat Ghineraru. Gheorghe Udriste, directorul Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din cadrul municipalitatii - serviciu care coordoneaza lucrarile de investitii cu finantare externa - a refuzat sa explice motivul pentru care firma lucreaza la asfaltarea bulevardului Iuliu Maniu, la temperaturi extreme.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.