Consumul de carne de pasare in Romania a fost, in 2005, de 450 de mii de tone, ceea ce reprezinta 20,7 kg/ cap de locuitor, in timp ce consumul mediu de oua a fost de 235 /cap locuitor, se arata intr-un comunicat al Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR).

Anul trecut, productia de carne de pasare in viu, realizata de societatile din evidenta UCPR, a fost de 235,5 mii tone, din care au rezultat aproximativ 183 mii tone carne taiata. In primele sase luni ale anului 2006, productia de carne de pasare in viu a crescut cu 9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, de la 99,17 mii tone la 108,9 mii tone. De asemenea, productia de oua de consum in anul 2005 a fost de 1.166,22 milioane oua, iar pe primele 6 luni ale acestui an a fost de 558,51 milioane oua.

Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) a anuntat pentru perioada 2006-2007, un program de investitii de 170 de milioane de euro, mai mult de jumatate din aceasta suma, anume 90 de milioane de euro, fiind alocata pentru modernizarea abatoarelor. Din cele 170 de milioane de euro programate pentru investitii pana in 2007, UCPR a alocat 80 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor de pasari, informeaza NewsIn.In perioada 2002-2005, volumul investitiilor realizate in sectorul avicol a fost de 115 milioane de euro, din care 60 de milioane de euro pentru abatoare, respectiv 55 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.