Carentele arhitecturii Capitalei i-au inspirat unei talentate artiste de origine ceha o expozitie de fotografie

Artista Veronika Zapletova a vernisat luni la Galeria Una o expozitie de fotografii inspirate de elemente de arhitectura urbana din Bucuresti. Veronika Zapletova are o pregatire temeinica in diferite tipuri de arta: pictura, sculptura (formatia sa de baza) si fotografie. Imaginile sale sint o forma de "sculptura in corpul realului", asa cum ne-a declarat.

Pasionata de arhitectura contemporana, ea a ales ca tematica generala detaliile urbane semnificative si a venit la Bucuresti cu intentii artistice similare. Dupa ce a colindat strazile Bucurestiului vechi, Veronika Zapletova a renuntat la proiectul initial si a devenit atenta la unele detalii care vorbeau despre o anume atitudine fata de vecini a locuitorilor Bucurestiului.

Defectele Capitalei, printr-un obiectiv de artist

Fotografiile evoca un univers urban extrem de pestrit, bine surprins de catre artista: o vila cu o arhitectura impresionanta aminteste de o anumita decrepitudine de factura romantica, fiind napadita de o vegetatie luxurianta, iar, intr-o alta fotografie, pe un zid vechi si decojit infloresc graffiti cu semnaturi sau stenciluri cu pisici enorme.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.