Gradul de poluare este foarte mare, Bucurestiul riscand sa se transforme intr-un oras arid. La aceasta concluzie au ajuns si edilii Capitalei, asta dupa ce Jurnalul National a demarat o campanie de constientizare a pericolelor ce rezulta din lipsa spatiilor verzi, din cauza poluarii murind anual mii de bucuresteni. In aceste zile, angajatii municipalitatii au sarcina de a identifica terenurile libere care vor fi transformate in spatii verzi.
Campania Jurnalul National de a salva spatiile verzi le-a dat de gandit autoritatilor locale, care au ajuns si ele, cam tarziu ce-i drept, la concluzia ca Bucurestiul este unul dintre cele mai poluate orase ale Europei, una din cauze fiind taierea masiva a copacilor.

"Aerul este de nesuportat in Capitala. Gradul de poluare este foarte mare. Peste oras pluteste o pacla. Nimeni nu vrea sa respire aer de munte, dar nici gaze de esapament. Am avut o sedinta cu primarul general, Adriean Videanu, si am pus la cale un plan. Vom merge pe teren pentru a identifica spatii care sa nu intre sub incidenta Legilor 18 si 10, adica sa nu fie revendicate. Scopul este de a planta copaci peste tot unde se poate", ne-a spus Veronica Halipa, director in cadrul Primariei Capitalei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.