Ultimul copil din cvadrupletii nascuti la Cluj in 28 septembrie s-a stins din viata, la sfarsitul saptamanii trecute, anunta presa locala.
In varsta de doua saptamani, micuta Ioana Kallo a murit, cel mai probabil, din cauza unei hemoragii cerebrale, combinata cu rezistenta scazuta a organismului. Chiar daca depasise perioada critica si ajunsese sa respire cu ajutorul unor suporturi respiratorii mai putin invazive, din nefericire, nu a supravietuit. Medicii clujeni spun ca unul dintre motivele pentru care micutii nu au supravietuit poate fi si faptul ca nu au primit suport respirator de cea mai buna calitate.

Fetita, care a cantarit la nastere numai 580 de grame, fiind cel mai mic copil dintre cei patru, a trait cel mai mult, avand un grad de adaptabilitate mai mare decat fratiorii sai. In schimb, mama lor este sanatoasa si, conform medicilor de la spitalul unde a fost internata, poate suporta o noua sarcina, in caz ca doreste acest lucru. Ioana a fost mai rezistenta inca de la inceput, chiar daca, in primele zile de viata, a fost ventilata si a primit sulfactant, o substanta necesara pentru functia respiratorie. Dupa aceea, copilului i-au fost administrate medicamente menite sa ii inchida canalul arterial.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.