„Manon Lescaut“, prezentat de Opera Romana in acest inceput de stagiune, este un spectacol stralucitor, minutios lucrat ca un filigran, in care rosul si lithting design-ul, manuite cu maiestrie de scenograful – director general al institutiei – Catalin Ionescu-Arbore – devin la randu-le personaje principale in spectacol, insotesc, sublimeaza si subliniaza destinul tragic al celor doi indragostiti.
Pasiunea fierbinte a dragostei cavalerului des Grieux pentru nefericita Manon nu putea sa aiba decat culoarea focului. Rosul viu scade in intensitate si se inchide pana la ocru, devenind cetos si prafos, sugerand desertul Louisianei pe care nefericitii eroi incearca sa-l traverseze in cautarea libertatii si linistii atat de necesare consumarii pasiunii lor. S-a remarcat in public faimosul regizor Francis Ford Coppola, care, ascuns in loja sa si convins ca nu-l vede nimeni, a inganat toate ariile operei "Manon Lescaut"!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.