CRIZA. Combinatul chimic Prahovo de pe malul sarbesc al Dunarii polueaza sistematic apele teritoriale romanesti din dreptul localitatii mehedintene Gruia.

Un echipaj fluvial al Politiei de frontiera Mehedinti a observat ieri pe Dunare, dupa ce s-a ridicat ceata, o pelicula de petrol. Pata se intindea intre kilometrii fluviali 817,2 si 853 respectiv in dreptul localitatilor mehedintene Pristol si Gruia si avea o latime de 30 de metri. "Am plasat material absorbant, iar petele de poluare sunt in diminuare. Stim ca sursa ar fi un terminal petrolier de pe malul sarbesc de la Prahovo. In noiembrie 2005 si in martie ne-am confruntat cu situatii de poluari provenite cel mai probabil de la Combinatul Prahovo. Trebuia sa se intruneasca comisia romano-sarba pentru anchetarea cazurilor insa nu s-a finalizat nimic pana acum", ne-a declarat directorul de la Apele Romane Mehedinti, Adrian Draghici.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.