Peste 100 de tineri romani vor avea sansa de a lucra intr-unul dintre cele mai faimoase hoteluri din lume. Reprezentantii lantului hotelier de lux "Ritz-Carlton" vor demara, in Romania, la mijlocul lunii octombrie, o campanie de recrutare de personal pentru joburi in Insula britanica Grand Cayman. Contractele de munca, ce se vor derula pe o perioada de doi ani, cu posibilitate de prelungire, se adreseaza chelnerilor, bucatarilor, stewards-ilor si asistentilor de piscina.

Candidatii vor fi selectati de compania romana "Student Adventures", care a fost desemnata, pentru a doua oara, partener de recrutare de catre britanici. "Peste 100 de locuri de munca in domeniul hotelier sunt scoase la concurs, insa britanicii sunt foarte selectivi. Daca au gasit doar 20 de persoane care sa le indeplineasca pe deplin conditiile, doar atata iau, nu fac compromisuri. De aceea, conditiile de angajare sunt foarte dure", a declarat, ieri, Daniel Truica, country managerul companiei.

Cei care doresc sa obtina unul dintre joburile oferite de britanici trebuie sa cunoasca foarte bine limba engleza; de altfel, aceasta este conditia obligatorie pe care candidatii trebuie sa o indeplineasca pentru a trece de interviul preliminar. Dupa ce au primit acceptul recrutantului roman, urmeaza noi teste de limba engleza, dar si o serie de evaluari psihologice care sa evidentieze caracterul candidatilor.

Castiguri lunare de pana la 5.000 de dolari

Daca au trecut cu bine de toate acestea, tinerii vor avea ocazia sa ii cunoasca personal pe angajatorii britanici si sa negocieze conditiile salariale. Pentru o ora de munca, angajatii romani vor primi intre 4 si 8 dolari, la care se adauga inca 4-9 dolari proveniti din bacsisuri. Totodata, timpul petrecut la serviciu in afara orelor de program este remunerat cu 150% din salariul normal, adica inca 5-10 dolari pentru fiecare ora suplimentara. "Din informatiile pe care le avem, se lucreaza foarte mult peste program, intrucat intre lunile noiembrie si mai la ei este plin sezon", a spus Daniel Truica.

Un element de noutate pentru romani este faptul ca, la sfarsitul zilei de munca, sumele adunate din bacsisuri se centralizeaza, pentru a putea fi impartite personalului, indiferent daca acesta lucreaza la bucatarie sau in salile de servire.

"In medie, romanii aduna in jur de 3.000-5.000 de dolari pe luna, dupa achitarea cheltuielilor de cazare, estimate la 650 dolari/luna", a explicat Truica.

Pe de alta parte, alti 17 romani, angajati anul trecut la hotelul "Ritz-Carlton" din Insula Grand Cayman, si-au anuntat deja intentia de a-si prelungi contractele de munca.

Conducerea hotelului a anuntat insa ca doreste sa mai angajeze alti 40 de romani, pe posturi de stewards si chelneri, pentru o perioada cuprinsa intre sase si opt luni, de data aceasta in Florida - SUA.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.