Parlamentarii romani sustin ca documentul este unul dintre cele mai reusite
Cu toate ca nu s-a trecut la aplicarea sa concreta, noua Lege a cinematografiei da deja batai de cap oficialilor. Daca, potrivit Raportului de tara al Comisiei Europene, dat publicitatii cu doua zile in urma, noua lege nu garanteaza aplicarea principiului nediscriminarii pe criterii de nationalitate, parlamentarii romani spun ca strainii au facut acest raport pe baza legii vechi.

Raportul Comisiei Europene precizeaza ca "este nevoie de actiuni rapide pentru ca principiul nediscriminarii pe criterii de nationalitate sa fie incorporat cu adevarat in Legea cinematografiei inainte de aderare, astfel incat aceasta legislatie sa fie pe deplin armonizata cu acquis-ul". Conform acestui document, "in domeniul politicii audiovizuale, amendamentele recent adoptate la Legea cinematografiei nu garanteaza o aplicare efectiva a principiului nediscriminarii pe criterii de nationalitate". "Pregatirile Romaniei in acest domeniu trebuie sa continue in lunile ramase", conchide Comisia Europeana in capitolul dedicat culturii si politicii audiovizuale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.