Dupa ce studentii, nemultumiti de prestatia si de ncalcarea repetata a legii, au depus plngere penala mpotriva ministrului educatiei, Mihail Hardau vine cu o noua aberatie privind titlurile universitare stabilite pentru viitorii absolventi. Mai mult, ca sa-i impresioneze si sa pozeze n mare manager, demnitarul si-a amintit de zilele glorioase cand pazea cu „vigilenta revolutionara” caminele studentesti din Cluj si a purces la sfarsitul saptamanii trecute, voiniceste, intr-o vizita propagandistica prin Regie.
O noua initiativa legislativa a ministrului Hardau, aprobata prin Hotarare de Guvern, completeaza lista titlurilor obtinute de absolventii invatamantului universitar si creeaza o mare confuzie in sistem. Altfel spus, viitorii licentiati, mai ales absolventii specializarilor tehnice, vor deveni "diplomati", indiferent daca au terminat piscicultura sau transporturile.

Mai mult, absolventii specializarilor umaniste, vor primi cu totii pe diplome titlul de "licentiat" in domeniul promovat. Si in acest caz, confuzia merge mai departe. De exemplu, absolventii de biblioteconomie se vor mandri cu titulatura de "licentiat in filologie", la fel ca cei care au promovat facultatile de litere sau de limbi straine. "Prin noua Hotarare de Guvern se completeaza lista domeniilor si specializarilor de referinta din invatamantul universitar, deoarece in perioada 2000-2004 au aparut noi asemenea specializari si studentii care incep sa-si finalizeze studiile trebuie sa stie ce sa completeze in cererile adresate secretariatelor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.