Desi fac investitii serioase in masini, in crestere de la an la an, romanii nu sunt la fel de constiinciosi cand vine vorba de cauciucuri.

Romania va absorbi in 2006 doar 1,6 milioane de anvelope, chiar daca jucatorii situeaza piata auto locala la nivelul de peste 3,5 miliarde de euro (dintre care trei miliarde reprezinta doar vanzarile de automobile).

Intretinut corespunzator, un cauciuc are o durata de viata de pana la 50.000 de kilometri, insa mai mult de jumatate din autovehiculele care circula in Bucuresti reprezinta un pericol pentru siguranta traficului rutier. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Sama Service in colaborare cu cei de la Good Year, care au constatat ca 62,37% din masinile din Bucuresti circulau cu o presiune in pneuri dincolo de standardele si tolerantele admise. Pneurile necorespunzatoare cresc uzura masinii, sporesc consumul de carburant si pun in pericol siguranta traficului rutier, insa, cu toate acestea, romanii nu verifica periodic presiunea din cauciucuri si pun in pericol siguranta participantilor la trafic.

Din cele 574 de autovehicule monitorizate de Sama Service, 358 circulau cu o presiune in pneuri total inadecvata. Studiile internationale releva faptul ca 1 din 20 de accidente rutiere survenite pe strazile din Europa se petrec din cauza presiunii nepotrivite in pneuri, iar 3 din 5 autovehicule au presiunea scazuta cu 25 la suta fata de cea normala.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.