Maximum 24 de ore dureaza eliberarea permisului de conducere si a certificatului de inmatriculare. Pentru eficientizarea acestei activitati, conducerea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) a modificat si chiar a imbunatatit aplicatiile informatice ale sistemului, fapt ce a facilitat eliberarea documentelor in timp foarte scurt.

In jumatate dintre judetele tarii, cetatenii pot sa-si ridice actele de conducere doar intr-o singura zi. Este vorba despre Bucuresti, Ilfov, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Iasi, Ialomita, Maramures, Neamt, Prahova, Satu Mare etc., in restul zonelor activitatea de eliberare a documentelor de acest gen variind intre 48 si 120 ore. Acest termen este insa conditionat de aprovizionarea cu placi de inmatriculare. Potrivit MAI, de la inceputul anului si pana in prezent, la nivelul intregii tari, au fost eliberate peste 385.000 permise de conducere si aproximativ 675.500 certificate de inmatriculare.

Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) din cadrul MAI, cu atributii in evidenta si eliberarea permiselor de conducere, evidenta vehiculelor inmatriculate, editarea certificatelor de inmatriculare a vehiculelor, este preocupata permanent de imbunatatirea calitatii serviciilor oferite. Pentru a pune punct cozilor infernale, oamenii legii au decis sa extinda spatiile destinate relatiilor cu publicul, sa le doteze corespunzator si sa creasca numarul de ghisee.
De asemenea, au fost refacute afisajele de la aviziere, pe langa datele care se comunica din oficiu realizandu-se si completari cu noile reglementari aparute in domeniu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.