PERICOL. Ca in fiecare an, toamna aduce cu ea si primele cazuri de viroze respiratorii. Variatiile de temperatura dintre noapte si zi favorizeaza scaderea imunitatii si aparitia racelilor.

Din acest motiv, medicii ne recomanda sa evitam locurile aglomerate si sa ne spalam pe maini cat mai des. "Aceasta perioada a anului este una propice pentru aparitia virozelor respiratorii tocmai din cauza schimbarii bruste a temperaturii. Virozele se iau in general, prin aer asa ca e bine sa fim atenti la transportul in comun si la cei care tusesc langa noi", a declarat medicul Adrian Streinu Cercel. Doctorii recomanda, de asemenea, un consum sporit de fructe si vitamine pentru o cat mai buna imunitate. "Primele cazuri de gripa din acest an vor aparea prin noiembrie-decembrie odata cu instalarea sezonului rece", a adaugat Streinu Cercel.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.