12 universitati romanesti au un singur articol stiintific cotat ISI
Intr-un clasament realizat de Consiliul National al Cercetarii stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS), pe baza numarului de articole indexate ISI publicate pe parcursul anului 2005, Universitatea din Bucuresti ocupa primul loc, cu 352 de articole. O urmeaza Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, cu 269 de articole, Universitatea Politehnica din Bucuresti, cu 258, si Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, cu 221. O singura institutie de invatamant superior mai depaseste pragul de 100 de articole ISI in 2005 - Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" din Iasi, cu 115 materiale publicate, in diverse domenii, in cele mai cunoscute si apreciate reviste ale lumii.

La distanta maxima de primele trei clasate, de peste 200 de articole, se afla 12 universitati din Romania, care se "mandresc" fiecare cu cate un singur articol ISI, pe parcursul celor 12 luni ale lui 2005: USAMV "Ion Ionescu de la Brad", Iasi, Universitatea de Nord, Baia Mare, Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti, Universitatea "Spiru Haret", Bucuresti, Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Bucuresti, Universitatea Ecologica, Bucuresti, Universitatea "Petre Andrei", Iasi, Universitatea "stefan cel Mare", Suceava, Academia Navala "Mircea cel Batran", Constanta, Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Universitatea "Emanuel", Oradea, Universitatea "Avram Iancu", Cluj-Napoca.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.