Majoritatea produselor alimentare contin aditivi, mai mult sau mai putin sanatosi. Consumul continuu de alimente care au in compozitia lor si aditivi artificiali, considerati de specialisti a fi cei mai periculosi, afecteaza grav sanatatea organismului uman.
"Utilizate repetat sau intr-o cantitate peste limita maxim admisa, aceste substante pot declansa anumite tipuri de cancer, cel mai frecvent fiind cancerul digestiv", ne-a declarat dr. Florinel Badulescu, medic specialist oncolog. Oficiul Consumatorilor din Piata Comuna Europeana a intocmit o lista cu cei mai periculosi aditivi. Cu toate acestea, ei sunt tot mai prezenti in ceea ce mancam, 70% din bolile romanilor fiind provocate de alimente si modul de hranire.
Puterea scazuta de cumparare, dar si inconstienta producatorilor care folosesc necorespunzator anumiti aditivi fac ca tot mai multi bani sa fie cheltuiti pentru a trata efectele E-urilor.
Despre autor:
Sursa: Gardianul
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Săptămâna filierelor de producători locali în Auchan: ce găsim la raft...
Sursa: retail.ro
-
Am obosit s-o iau mereu de la început
Sursa: kudika.ro
-
Ce spun nutriționiștii despre legumele și fructele cu pesticide: E mai rău...
Sursa: garbo.ro
-
Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din PIB după primul trimestru
Sursa: futurebanking.ro
-
Interviu cu Marian Ion, CEO ING Hubs, IT-ist de pe vremea când a apărut...
Sursa: wall-street.ro