Stim sigur ca Mitulescu ne va reprezenta la Oscaruri. Nu avem insa o evidenta a celor care ne-au reprezentat pina acum

Decizia ca lungmetrajul "Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii" de Catalin Mitulescu sa reprezinte Romania in cursa pentru Oscarul acordat "Celui mai bun film strain" a fost luata prin vot secret de cei sapte membri ai unei comisii asamblate de catre Consiliul National al Cinematografiei (CNC): Magda Mihailescu, Eugen Atanasiu, Dana Duma, Cristina Corciovescu, Mihai Chirilov, Eugenia Voda si Dinu Tanase. Ei au avut de ales un lungmetraj care trebuia sa fi rulat pe marile ecrane romanesti cel putin o saptamina intre 1 octombrie 2005 si 30 septembrie 2006.

Aprecieri post-factum

Dana Duma, membra a juriului, afirma ca nu a votat pentru "Cum mi-am petrecut sfirsitul lumii" deoarece ar fi fost mai slab decit "A fost sau n-a fost?" de Corneliu Porumboiu. "M-am gindit ca este mai pe gustul american, din cauza unor elemente ca haloul afectuos in care isi invaluie personajele, tonul ironico-nostalgic, universalitatea povestii, imaginea de familie - singurul lucru perfect luminos din acest film, si nu in ultimul rind modul de functionare a contrapunctului comic, reprezentat de grupul de copii. Exista si un alt amanunt, nu lipsit de importanta, anume prezenta lui Martin Scorsese in calitate de producator executiv."

Criticul de film Alex. Leo Serban afirma: "Calculind la rece, filmul lui Mitulescu are cele mai mari sanse la Oscaruri dintre cele trei filme romanesti care apar in aceasta toamna", iar Iulia Blaga si Laurentiu Bratan ar fi preferat sa il vada in cursa pentru statueta aurita pe "A fost sau n-a fost?".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.